TIEDOTE

Olemme ottaneet käyttöön uusien viranomaisvaatimusten mukaisen käyttäjien vahvan sähköisen tunnistamisen verkkopankkitunnisteen tai mobiilivarmenteen avulla. Palvelumme käyttäjälle tämä ei tuo muutosta, vahva tunnistautuminen toimii pankkitunnuksilla ja mobiilivarmenteella aiempaan tapaan.

Ennen palvelun käyttöä sinun tulee tunnistautua palveluun käyttäen pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Samalla kun tunnistaudut, niin täytät valtakirjan, jota käytämme jatkossa reklamaatioiden ym. suoramarkkinointitoimenpiteiden tekemiseen, joita haluat kauttamme tai meidän välityksellä tekevän.

Mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, niin voit toimittaa valtakirjan meille joko postitse tai sähköpostitse (lataa valtakirjapohjat sivuiltamme kirjautuneena).

Käytämme sähköisessä tunnistautumisessa ja valtakirjojen allekirjoittamisessa kumppanina Signicat AS:ää, www.signicat.fi

Aktivoi laaja telemarkkinointikielto

Syötä yllä olevaan kenttään puhelinnumerosi. Näin liityt kannattajajäseneksi ja käyttöösi aktivoituu telemarkkinointikielto. Jäsenyys uusiutuu automaattisesti vuosittain, mikäli sitä ei irtisanota (veloitus puhelinlaskulla). Hinta on ainoastaan 6 euroa / vuosi, ei muita kuluja.

Voit aktivoida palvelun myös verkkomaksulla

Onko myös ystäväsi kyllästynyt telemarkkinointiin?

Valittiko ystävä tai perheenjäsen puhelinmyyjästä? Vinkkaa hänelle telemarkkinointikiellosta - se on helpoin tapa päästä eroon rasittavista kaupustelijoista!

Katso tästä kaikki kieltolistalla olevat yritykset

Ehkäise telemarkkinointi nyt

Lähetä sana ESTO tekstiviestinä numeroon 173322.

Hinta vain 6 euroa / vuosi.

Lue lisää ja aktivoi käyttöön

Laaja telemarkkinointikieltopalvelu | Ilmainen puhelinliittymien myyntikiellon seurantapalvelu

Miten laaja telemarkkinointikielto toimii?

Suomen Telemarkkinointiliitto ry (STML) valvoo aktiivisesti kannattajajäseniensä puolesta sitä, että Suomessa suoramarkkinointia harjoittavat yritykset noudattavat lakia ja ottavat huomioon STML:n kannattajajäsenien tekemät telemarkkinointikiellot ja lopettavat kieltojen johdosta kannattajajäseniin kohdistetun puhelinmyynnin.

Mikäli sinuun kohdistetaan telemarkkinointia, niin reklamoimme puolestasi myyjää, soittamisen jatkuessa teemme asiasta toimenpideilmoituksen Tietosuojavaltuutelulle ja ajamme asiaa tarvittaessa puolestasi oikeudessa. Tämä kaikki siis vain kuuden euron vuosimaksulla.

STML ei toimita suoramarkkinointiyrityksiin kannattajajäsentensä henkilötietoja. Sitä vastoin STML toimittaa kaikille tietokannassaan oleville suoramarkkinointiyrityksille suoramarkkinointikiellon sähköisen rajauspalvelun, jota käyttämällä suoramarkkinointikiellon tehneiden STML:n kannattajajäsenten puhelinnumerot suodattuvat pois suoramarkkinointiyritysten suoramarkkinointilistoilta. Lisäämme automaattisesti suoramarkkinointikieltojen toimituslistalle mukaan kaikki perustetut yritykset, jotka harjoittavat telemarkkinointia kuluttajille. Kannattajajäsenemme voivat myös itse ilmoittaa meille yrityksiä, jotka harjoittavat telemarkkinointia sekä ilmoittaa kieltojen laiminlyömisestä.

STML:n suoramarkkinointikieltorekisteriin rekisteröidään kannattajajäsenen nimi ja puhelinnumero. Mikäli puhelinliittymä on salainen tai prepaid, niin tällöin rekisteröidään vain puhelinnumero ja kannattajajäsenen antamat tiedot.

Kannattajajäsenyyden hinta on vain 6 € vuodessa, joka pitää sisällään telemarkkinointikieltopalvelun. Jäsenyys uusiutuu automaattisesti vuosittain, mikäli sitä ei ole erikseen päätetty (jäsenmaksu peritään puhelinlaskulla uusiutumisen yhteydessä, mikäli liittyminen on tapahtunut tekstiviestitse). Jäsenyyden voi päättää lähettämällä tekstiviestin ESTO SULJE numeroon 173322, mikäli jäsenyys on aktivoitu tekstiviestillä. Lisäksi jäsenyyden voi päättää (kirjautuneena) muuttamalla jäsenyyden tilan Aktiivinen: Ei. Jäsenmaksua tai sen osaa ei palauteta, jos kannattajajäsen päättää jäsenyyden kesken yhden vuoden kauden.

Suoramarkkinointikiellon huomioimatta jättämisestä STML tekee aina reklamaatioiden jälkeen toimenpidepyynnön Tietosuojavaltuutetulle ja tarvittaessa hoitaa asiaa myös oikeusteitse.

Suoramarkkinointikieltojen asetus Trafille ja VRK:lle (Väestörekisterikeskus)

Tiesitkö, että sekä Trafi että VRK myyvät henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin yrityksille?

Liikenteen turvallisuusvirasto eli Trafi tarjoaa henkilö- ja osoitetietoja suoramarkkinointia harjoittaville yrityksille. Trafin ajoneuvoliikennerekisteri on lähtökohtaisesti julkinen rekisteri, mutta luonnollinen henkilö voi halutessaan rajoittaa itseään koskevien henkilötietojen luovutusta.

Väestörekisterikeskus tarjoaa henkilö- ja osoitetietoja mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja suoramarkkinointiin. Jokaisella on oikeus kieltää tietojensa luovutus väestötietojärjestelmästä suoramarkkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimukseen sekä henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten. Lisäksi kuluttajalla on oikeus kieltää yhteystietojensa luovuttaminen yhteys-, osoite- tai muuna vastaavana tietopalveluna sekä tietojensa luovutus asiakasrekisterin tai muun vastaavan rekisterin päivitystä varten.

Kiellä henkilötietojesi myynti suoramarkkinointiin

Tarjoamme kannattajajäsenillemme sekä Trafin että VRK:n suoramarkkinointikieltojen asettamista jäsenpalvelumme kautta ilman lisäkustannuksia. Kieltojen asettaminen tapahtuu verkkosivuillamme kirjautuneena jäsentunnuksilla, jotka olet saanut liittymisen yhteydessä. Jos olet hukannut tunnukset, niin voit tiedustella niitä tekstiviestillä ESTO numerosta 173322 (kysely maksaa 0,25 €/kpl) tai sähköpostitse info(at)stml.fi.

Ensimmäisellä verkkopalveluun kirjautumisella kannattajajäsenen tulee suorittaa sähköinen tunnistautuminen eli pankkitunnistautuminen (HUOM! Älä lähetä meille pankkitunnuksia, verkkosivuillamme sinut ohjataan tekemään tunnistautuminen oman pankkisi sivuilla, jonka jälkeen pankki ohjaa sinut takaisin sivuillemme), mikäli sinulla ei ole pankkitunnuksia, niin voit lähettää tiedot meille kirjallisina sivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Tunnistautumisen jälkeen voit asettaa suoramarkkinointikiellon joko Trafille tai VRK:lle tai molemmille. Tämän jälkeen sinulta kysytään omat tietosi kieltojen tekemiseen liittyen ja lopuksi välitämme suoramarkkinointikiellot Trafille ja/tai VRK:lle.

Mihin yksityishenkilön oikeudet perustuvat?

Yleisen tietosuoja-asetuksen (2016/679) 21 artiklan 2 kohdan nojalla henkilöllä on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen väestötietojärjestelmästä suoramarkkinointia varten.

Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetun lain (661/2009) 28 §:n nojalla henkilöllä on lisäksi oikeus kieltää henkilön nimi- sekä osoite- ja muita yhteystietojen luovutus suoramainontaa ja muuta suoramarkkinointia, mielipide- ja markkinatutkimuksen tekemistä tai muuta näihin rinnastettavaa toimintaa varten.

Tietosuojalain (1050/2018) 21 §:n nojalla rekisteröidyllä on oikeus saattaa asia tietosuojavaltuutetun käsiteltäväksi, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan sitä koskevaa lainsäädäntöä.

Telemarkkinointikiellon voit tehdä myös ilmaiseksi, jolloin sinun tulee itse ilmoittaa kiellosta jokaiseen haluamaasi suoramarkkinointiyritykseen, kotikuntasi maistraattiin ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin erikseen. Lomakkeet saat osoitteesta: http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/tallennetut_lomakkeet/index.html .

KUUDEN EURON VUOSIMAKSULLA SAAT
  • Telemarkkinointikielto puhelinmyynnille
  • Reklamoimme puolestasi kieltoa rikkovalle myyjälle
  • Soittamisen jatkuessa teemme toimenpideilmoituksen tietosuojavaltuutetulle
  • Ajamme asiaa tarvittaessa puolestasi oikeudessa
  • Suoramarkkinointikiellon välittämisen Trafille ja VRK:lle
KOLME HELPPOA TAPAA AKTIVOIDA PALVELU
  1. Lähetä sana ESTO tekstiviestillä numeroon 173322 tai
  2. Lähetä puhelinnumerosi yläosan lomakkeella tai
  3. Maksa jäsenmaksu verkkopankkitunnuksilla

STML toimintamalli